i

Skoleleverna är vår framtid

Vi håller hus i Jordbro industriområde som tillhör Haninge Kommun, här har vi gymnasieskolan Fredrika Bremer. Vi har tidigare samarbetat med skolan, och har nu till hösten tagit upp kontakten med skolan igen.

På Fredrika Bremergymnasiet har man många olika program studenterna kan välja, och Industritekniska programmet med inriktning svetsteknik är ett av dem. Jag har träffat Joel och Fredrik som är 2 av lärarna på programmet, och frågat hur vi kan hjälpa dom att ge eleverna erfarenhet från arbetslivet med den inriktningen som dom valt.

Det vi som företag kan göra är att bjuda in skoleleverna till vår vardag, vara lyhörd för skolelevernas visioner och ge feedback till skolans ledning vilka kunskaper som krävs för olika yrkesroller. Tekniken utvecklas dagligen och vi behöver följa med utvecklingen med den kunskap som krävs.

 

”Skoleleverna är vår framtid, och det är viktigt att vi som företag hjälper dem att utvecklas”

 

Skoleleverna som går i årskurs-2 har 6 veckors praktik totalt, och eleverna i årskurs-3 har 3 dagars praktik under hela året.

Självklart vill vi ge våra framtida stjärnskott möjligheten att få delta i arbetslivet, samt dela med oss av vår kunskap.

 

Fr.v. Joel och Fredrik lärare på Fredrika Bremergymnasiet